Home > Informatie > Verschil tussen glas en polycarbonaat

Bent u op zoek naar een veranda dan komt u ook voor de keuze te staan van welk materiaal het dak moet zijn? Hiervoor heeft u de keuze uit polycarbonaat en glas. Om een goede keuze te maken zullen wij hier de verschillen tussen de materialen uitleggen.

Polycarbonaat plaat opaal

Een belangrijke eigenschap van opaal polycarbonaat platen is dat ze niet doorzichtig zijn. Ze hebben een melkwitte kleur en laten 65% licht door. Hierdoor laat de polycarbonaat plaat geen sterke zonnestralen door, maar u krijgt nog steeds voldoende zonlicht binnen waar u van kunt genieten.

Polycarbonaat plaat helder

Heldere polycarbonaat platen laten meer zonlicht door dan opalen polycarbonaat platen. Dit zorgt ervoor dat de overkapping een ruimtelijk en open gevoel geeft. Nadeel hiervan is dat het hierdoor binnen in de veranda erg heet kan worden. Een ander nadeel van heldere platen is dat je regendruppels en condens in de kanaalplaten beter kan zien dan bij opalen polycarbonaat platen.

Tip: een heldere polycarbonaat plaat wordt vaak gebruikt voor een tuin op het noorden en een opale polycarbonaat plaat voor een tuin op het zuiden.

Gelaagd glas 4.4.2 of 5.5.2

Gelaagd glas bestaat uit 2 glasplaten van 4 millimeter of 5 millimeter. Tussen deze 2 glasplaten zit een folie van om en nabij 2 millimeter om het glas te verbinden.

Hierdoor is het gelaagde glas ook veiligheidsglas. Als het glas breekt, breekt het in duizend kleine stukjes. Hierdoor is de kans op verwondingen kleiner.

Op zoek naar veranda's, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.veranda-discount.be
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden